Son dakika! Hamas Aksa Tufanı operasyonunu duyurdu! İsrail Kabusa uyandı!

Son dakika! Hamas Aksa Tufanı operasyonunu duyurdu! İsrail Kabusa uyandı!
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonu başlattığını duyurdu. 5 bin roket ve havan fırlatılan operasyon İsrail'de şok etkisi yarattı. Gazze'nin başlattığı roketli saldırının ardından İsrail'de savaş alarmı verildi. Vatandaşlara "Talimatlara uyun" çağrısı yapılırken sirenler çalmaya başladı. İsrail ordusu, "Savaş durumu alarmı ilan ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Gazze Şeridi'nden İsrail'e çok sayıda roket fırlatılmasının ardından, İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, savaş durumu alarmı verildi. Halkı talimatlara uymaları için uyaran ordu savaş sirenlerini de çalmaya başladı. 

"TALİMATLARA UYUN" ÇAĞRISI

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan bir diğer yazılı açıklamada da Hamas'ın roket fırlatma ve İsrail içine sızmayı içeren kapsamlı bir operasyon başlattığını duyurdu. İsrail ordusu, vatandaşlarından talimatlara uymasını talep etti.

UYARI SİRENLERİ ÇALIYOR

Gazze'den atılan roketler nedeniyle Kudüs'te saldırı uyarı sirenleri çaldı. İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe'den ateşlenen füzeler nedeniyle Kudüs semalarında patlama sesleri duyuldu.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 15 KİŞİ YARALANDI

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, sabah saatlerinde abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik başlatılan saldırılarda bir İsraillinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını açıkladı.

X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yaralılardan ikisinin durumunun ciddi, altısının orta derecede olduğu, diğer 7 kişinin ise hafif şekilde yaralandığı bilgisine yer verildi.

HAMAS 'AKSA TUFANI' OPERASYONU BAŞLATTI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu.

Dayf, İzzeddin Kassam Tugaylarının İsrail'e yönelik başlattığı saldırıya ilişkin yüzünün görülmediği bir videoda konuştu.

Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade eden Dayf, "İsrail'in ihlallerine karşı bir çizgi çekme kararı aldık, İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattık." dedi.
Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında İsrail yönüne 5 bin kadar roket ve havan fırlattıklarını açıklayan Dayf, İsrail ile güvenlik koordinasyonunun sona erdiğini belirtti.

Dayf, Aksa Tufanı'nın İsrail'in düşündüğü ve beklediğinden çok daha büyük olacağını belirterek İslam ve Arap dünyasını İsrail'in işgalini silmek için birleşme, "elinde tüfeği olan herkese bunu çıkarma çağrısı" yaptı.

Aksa Tufanı operasyonuna katılamayanlardan dayanışmayı desteklemesini talep eden Dayf, yayınladıkları talimatların ve açıklamaların takip edilmesini istedi.

Dayf, ilk aşamada İsrail'in askeri bölgeleri ve hava üstlerini hedef aldıklarını dile getirerek, İsrail yönüne roket atmaya devam edeceklerini kaydetti.

SİLAHLI ÇATIŞMALAR GÖRÜLDÜ

Uluslararası basında yer alan haberlerde, Han Yunus kasabası yakınlarında İsrail ili sınır hattı boyunca silahlı çatışmalar yaşandığı ve silahlı araçların önemli hareketlerinin görüldüğü bildirildi.

SİRENLER ÇALMAYA BAŞLADI

İsrail ordusu, İsrail'in orta kesimleri ile Tel Aviv bölgesindeki siren sistemlerinin aktif hale getirildiğini duyurdu. Ordu, Gazze sınırı yakınlarındaki yerleşimcilerden güvenlik tehlikesi nedeniyle evlerinden çıkmamalarını istedi.

İsrail medyası da Tel Aviv'in de aralarında bulunduğu birçok bölgede siren seslerinin duyulduğunu aktardı. İsrail basınına göre atılan roketlerden bazıları Askalan (Aşkelon), Usdud (Aşdod) kentlerine isabet etti.

FİLİSTİN'DE OKULLARA ARA VERİLDİ

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığından yapılan açıklamada da Gazze Şeridi'ndeki tüm okullarda ikinci bir duyuruya kadar eğitime ara verildiği duyuruldu.

CAMİLERE CİHAD ÇAĞRISI

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu başlatmasının ardından Kudüs'teki camilerin minarelerinden İsrail'e karşı cihad çağrısı yapmaya başladı.

İSRAİL KENDİ SAVAŞ UÇAKLARINI KAÇIRIYOR

İsrail ordusu, Hamas saldırılarının yaşandığı bölgenin yakınlarındaki hava üslerini boşaltmaya başladı.



 

DEMİR KILIÇLAR OPERASYONU BAŞLADI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonu'na karşı "Demir Kılıçlar Operasyonu" başlatıldığını duyurdu.