Gazze ablukada! İsrail'den açıklama: Elektrik yok, su yok, hiçbir şey yok

Gazze ablukada! İsrail'den açıklama: Elektrik yok, su yok, hiçbir şey yok
Savaş ilan eden İsrail, Gazze'yi abluka altına aldı. İsrail'den yapılan açıklamada şu anda Gazze'de ne elektriğin ne suyun ne de yakıtın olduğunu söyledi.

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu sonrası savaş ilan eden İsrail, Gazze'yi resmen ablukaya aldı. İsrail kaynaklarından açıklanan bilgiye göre; Gazze'de şu anda elektrik, suyun olmadığı aktarıldı. 

"GAZZE'DE HİÇBİR ŞEY YOK"

İsrail savaş uçaklarının hava saldırısı sonucu gelen son bilgilere göre 24 kişi hayatını kaybetti. 7 Ekim'de İsrail'in "Hamas'a emri İran verdi" iddialarına ise İran'dan yanıt geldi. İran yönetimi "Filistin'i desteklesek de olaylarla hiçbir ilgimiz yok" açıklamasında bulundu. Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre İsrail, Gazze'nin tamamen abluka altına alınacağını ifade etti. Yapılan açıklamada "Elektrik yok, su yok, yemek yok, hiçbir şey yok" denildi. 


300 BİN YEDEK ASKER GÖREVE ÇAĞRILDI

İsrail Gazze şeridinin ablukaya alınacağını duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'ye tam bir abluka emri verdiğini söyleyerek, " Elektrik kesilecek. Yiyecek ve yakıt girişine izin verilmeyecek. Vahşi insanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket ediyoruz" dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü ise İsrail'in kuvvetlerini desteklemek için 300.000 yedek askeri devreye soktuğunu duyurdu.

MÜLTECİ KAMPINA HAVA SALDIRISI

Savaşın 3. gününde İsrail ordusu, Filistinli mültecilerin yaşadığı Gazze’deki El-Şati ve Cebeliye mülteci kampına hava saldırısı düzenledi. Yoğunluğun en fazla olduğu mülteci kamplarına yapılan 2 baskının da 10 dakika içinde gerçekleştiği ve kamplarda onlarca ölü ve yaralı olduğu bilgisi aktarıldı.
Saldırıların ardından yerel kaynaklar Gazze şehir hastanesi El-Şifa'ya onlarca yaralının getirildiğini açıkladı. Saldırılarda ölenlerin ise Endonezya Hastanesi ve El-Şifa Hastanesi'ne nakledildiği kaydedildi. Saldırılar geniş çapta yıkıma ve onlarca evde hasara neden olurken, enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmaların başladığı bildirildi.