Rusya Devlet Başkanı Putin: Filistin devleti kurulmalı

Rusya Devlet Başkanı Putin: Filistin devleti kurulmalı
İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalarda 4'ncü güne girilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den flaş bir açıklama geldi. Çatışmalarla ilgili ABD'yi suçlayan Putin, "BM Güvenlik Konseyi, bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasına ilişkin kararları uygulamalı" dedi.

Dünya, İsrail ile Filistin arasında son günlerde yaşanan çatışmalara kilitlendi. Gazze'de yaşananlar dünya tarafından yakından takip edilirken, çatışmalar 4'ncü gününde de şiddetli bir şekilde devam ediyor.

İsrail ve Filistin'de can kayıpları binleri geçti. Bunun yanı sıra İsrail savaş uçakları, Gazze'de sivilleri bombalamayı sürdürüyor.

Arabuluculuk rolüne hazır olduğunu vurgulayan Türkiye başta olmak üzere birçok ülke İsrail ve Filistin'e itidal çağrısında bulundu.

"FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI"

Gazze'de yaşananlarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Çatışmalarla ilgili ABD'yi suçlayan Putin, ABD'nin her seferinde Filistin halkının temel çıkarlarını dikkate almadan İsrail-Filistin çatışmasının her iki tarafına da baskı yaptığını ifade etti.

Filistin devletinin kurulması gerektiğini vurgulayan Vladimir Putin, "BM Güvenlik Konseyi, bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasına ilişkin kararları uygulamalı" dedi.