Refah Sınır Kapısı açıldı! Filistin 15 gün sonra insanı yardıma kavuşacak ama...

Refah Sınır Kapısı açıldı! Filistin 15 gün sonra insanı yardıma kavuşacak ama...
Hamas'ın 2 İsrailli rehineyi bırakmasının ardından, ABD İsrail Büyükelçiliği Refah Sınır Kapısı'nın saat 10'da açılacağını duyurmuştu. Sınıf kapısı açıldı, Filistinliler 15 sonra insanı yardıma kavuşacak ama uzmanlar, gelen yardımın sembolik olduğunu, abluka altına alınan Gazze'nin su, acil tıbbi malzeme, gıda gibi ihtiyaçlara yetmeyeceğini belirtti.

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas geriliminde bugün 15. güne gelindi. ABD Büyükelçiliği bugün Refah Sınır Kapısı'nın açılacağını duyurmuştu. Hamas da rehin aldığı ABD'li anne ve kızı serbest bıraktı.  Abluka altına alınan Filistin'e Refah Sınır Kapısı'nın açılmasının ardından yardım tırları giriş yapmaya başladı. Uzmanlar ise su, gıda ve tıbbi malzemenin Filistin halkına yetmeyeceğini belirtti. 

YARDIM TIRLARI SINIRDAN GEÇMEYE BAŞLADI

İsrail Hamas savaşında çatışmalar devam ederken, İsrail güçlerinin bu sabah Gazze'ye düzenlediği saldırıda 30 kişi hayatını kaybetti. Hamas dün ilk kez 2 rehineyi serbest bırakırken, Biden'ın İsrail'in kara saldırısı ile ilgili gazetecilere verdiği cevap Beyaz Saray'ın yine geri adım atmasına neden oldu. Mısır, Refah Sınır Kapısı'nın Gazze'ye gidecek insani yardımlara açıldığını duyurdu.BM insani yardım tırlarının sınırdan geçiş yaptığı öğrenildi.

Ekran görüntüsü 2023-10-21 110139

FİLİSTİN'E 15 GÜN SONRA İNSANİ YARDIM ULAŞACAK

Mısır, Refah Sınır Kapısı'nın Gazze'ye gidecek insani yardımlara açıldığını duyurdu.BM insani yardım tırlarının sınırdan geçiş yaptığı öğrenildi. Filistinliler savaşın başlamasından 15 gün sonra insani yardımlara kavuşacak

HAMAS: 20 YARDIM TIRI GİRECEK

Hamas, 20 insani yardım tırının Gazze'ye gireceğini duyurdu.

UZMANLAR BU YARDIMLARIN YETMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

İsrail'in Filistin'e yoğun saldırısı sürerken; uzmanlar su, yiyecek ve tıbbi malzemenin sivillere yetmeyeceğini belirtti. 

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI: BU YARDIM TEK SEFERLİK OLMAZ

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, sosyal medyadan “Hayat kurtarıcı yardım taşıyan kamyonlar Refah'tan Gazze'ye geçmeye başladı. Bu yardım, acı çekenler için bir can simididir. Ancak (bu) tek seferlik olamaz. İngiltere, Gazze'ye insani erişim için baskı yapmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu.