Putin'den kritik İsrail-Filistin uyarısı! "Ağır sonuçları olur"

Putin'den kritik İsrail-Filistin uyarısı! "Ağır sonuçları olur"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Filistin arasında yaşanan devam eden çatışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Filistin devletinin kurulmasına yönelik çağrısını yineleyen Putin, "Çatışmasının genişlemesi enerji sektörü de olmak üzere ağır sonuçları beraberinde getirir." dedi.

İsrail ile Filistin arasında 5 gündür devam eden çatışmalarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den kritik bir açıklama geldi. Putin, çatışmanın genişlemesinin ağır sonuçları olabileceğini söyledi.

"FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI"

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanmasını ifade eden Putin, Filistin Devleti kurulması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

"İSRAİL, FİLİSTİN TOPRAKLARININ BELLİ BİR KISMINI ASKERİ GÜÇ YARDIMIYLA İŞGAL ETTİ"

Putin, "Ortadoğu'daki şiddetin kontrolden çıkmasının nedenlerinden biri, İsrail'in yerleşim yerleri siyasetidir. İsrail, tarihi Filistin topraklarının belli bir kısmını askeri güç yardımıyla işgal etti. İsrail kurulurken bir Filistin devletinin kurulmasından da bahsedildi, ama bu hiç yapılmadı. Filistin meselesi her Müslümanın kalbinde yer edindi ve adaletsizlik olarak görülüyor." ifadelerini kullandı.

ABD TANSİYONU YÜKSELTİYOR

Putin İsrail'deki çatışma nedeniyle ABD'yi suçladı. ABD'nin İsrail Filistin meselesini çözmek yerine konuyu kendi eline almaya çalıştığını ileri sürdü.

ABD donanmasının bölgeye gönderilmesine tepki gösteren Rus lider "ABD tansiyonu yükseltiyor" diye konuştu.