Putin, Biden'ın "Savaşı kaybetti" açıklamasını tiye aldı! "Gelsin pankek yiyip çay içelim"

Putin, Biden'ın "Savaşı kaybetti" açıklamasını tiye aldı! "Gelsin pankek yiyip çay içelim"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden'ın "Rusya savaşı kaybetti" açıklamasını tiye aldı. Ukrayna'ya ATACMS füzelerini verilmesini de hoş karşılamayan Putin, "Madem savaşı kaybettik o zaman gelsin buraya pankek yiyip, çay içelim" dedi.

ABD'nin Ukrayna'ya destek amacıyla ATACMS füzeleri vermesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından hoş karşılanmadı.

Uzun bir aradan sonra Çin'e ziyaret gerçekleştiren Putin, füzelerin savaşı zorlaştıracağını ancak kendileri için herhangi bir tehdit teşkil etmeyeceğini savundu.

Aksine Putin, bu füzelerin Ukrayna'nın ızdırabını artıracağını söyledi.

"GELSİN PANKEK YİYELİM"

ABD Başkanı Joe Biden'ın "Rusya savaşı kaybetti" açıklamalarına gönderme yapan Putin, pankek diplomasisiyle Biden ile alay etti.

Putin, "Madem Rusya savaşı kaybetti o zaman ABD neden Ukrayna'ya ATACMS füzelerini ve tüm diğer silahları gönderiyor. Biden pankek yiyip çay içmek için bizi ziyaret edebilir. Savaş kaybedildiyse neden bahsediyoruz, ATACMS neden? Ona bunu sorun. Komik." ifadelerini kullandı.

PANKEK DİPLOMASİSİ NEDİR?

Rus lider Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Cinping yakın ilişkilere sahip. ABD karşıtı cephenin iki güçlü üyesi olan Rusya ve Çin sık sık yan yana geliyor. 

Putin, geçen yıl Ukrayna'yı işgale girişmeden kısa bir süre önce Pekin'de vakit geçirmişti. 

İki lider ayrıca 2018 yılında literatüre pankek diplomasisi olarak giren bir etkinliğe de imza atmıştı. Putin ve Çin liderleri bir araya gelerek pankek hazırlamıştı.