'Misafir'in intikamının bedeli ağır oldu! İsrail, ailesinin evine bomba yağdırdı

'Misafir'in intikamının bedeli ağır oldu! İsrail, ailesinin evine bomba yağdırdı
İsrail'in arananlar listesinde ilk sırada yer alan ve saldırıların arkasındaki isim olarak nitelendirilen Hamas'ın askeri kanadının lideri 'Misafir' kod adlı Deif, yaşanan gelişmelere rağmen kamuoyuna çıkmayarak gizemini koruyor. Şiddetli çatışmalarda son olarak Deif'in ailesinin evinin İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı öğrenildi. Saldırıda Deif'in 3 yakınının öldüğü, enkaz altında kalanların olduğu belirtiliyor.

İsrail, Cumartesi gününe yıkıcı bir saldırıyla uyandı. Saldırının arkasındaki isim olarak Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deif olarak gösteriliyor.

İsrail'in en çok arananlar listesinde yer alan ve Aksa Tufanı'nın mimarı olarak belirtilen 'Misafir' kod adlı Deif, Gazze şeridinden binlerce roket fırlatılırken bir ses kaydı yayınladı.

Kayıtta Deif, saldırının İsrail'in Kudüs'teki El Aksa camisine düzenlediği baskınların intikamı olduğunun işaretini veriyordu.

Hamas'a yakın bir kaynağa göre Deif, İsrail'de 1.200'den fazla kişinin ölümüne neden olan operasyonu Mayıs 2021'de İsrail'in Müslüman dünyasını öfkelendiren baskının ardından planlamaya başladı.

Kaynak, "Saldırıları, İsrail'in Ramazan ayında El Aksa camisine baskın düzenlediği görüntüler tetikledi" ifadelerine yer verdi.

İSRAİL'İN 7 SUİKAST GİRİŞİMİNDEN SAĞ KURTULMUŞ

Sonuncusu 2021'de olmak üzere İsrail'in yedi suikast girişiminden sağ kurtulan Deif nadiren konuşuyor ve asla kamuoyu önüne çıkmıyor. 

Deif'in sadece üç görüntüsü var: biri 20'li yaşlarında, diğeri maskeli ve ses kaydı yayınlanırken kullanılan gölgesinin görüntüsü.

NEREDE OLDUĞUNU KİMSE BİLMİYOR

Deif'in tam olarak nerede olduğu bilinmiyor. Gazze'de, yerleşim bölgesinin altındaki tünellerde olabileceği düşünülüyor. 

AİLESİNİN EVİ BOMBALANDI

İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalarda 5'nci güne girilirken, Filistinli kaynaklar, İsrail hava saldırılarının gece boyunca Gazze'de vurduğu evlerden birinin Deif'in babasına ait olduğunu bildirdi.

Kaynaklara göre Deif'in kardeşi ve diğer iki aile üyesi de saldırıda hayatını kaybetti.