"Kıyamet Günü füzesini kullanalım" diyen İsrailli vekilden skandal sözler! "Gazze'yi haritadan silelim"

"Kıyamet Günü füzesini kullanalım" diyen İsrailli vekilden skandal sözler! "Gazze'yi haritadan silelim"
Gazze'de sivilleri hedef alan İsrail, bölgeye bomba yağdırmayı sürdürüyor. Yaşanan gelişmelere dünyadan tepkiler gelirken gözü dönen İsrailli vekil, skandal bir çağrıda bulundu. Hamas saldırılarına karşılık 'Kıyamet Günü' füzesinin kullanılması gerektiğini savunan vekil, "Gazze'yi haritadan silelim" ifadelerini kullandı.

İsrail ile Filistin arasında yaşanan gelişmeler dünya tarafından yakından takip ediliyor. Bölgeden gelen sıcak çatışma haberleri, derin üzüntüye neden oldu. İsrail savaş uçaklarının bomba yağdırdığı Gazze'de binlerce sivil hayatını kaybetti. 

Çatışmaların sürdüğü bölgede can kayıpları artarken, İsrailli sağcı vekil Tally Gotliv'den skandal bir çağrı geldi.

"GAZZE'Yİ HARİTADAN SİLELİM"

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, sağcı vekil, İsrail'in nükleer silaha sahip olduğunu hiçbir zaman açıkça kabul etmemesine rağmen, Hamas saldırılarına yanıt olarak 'Orta Doğu'yu sarsacak' 'Kıyamet Günü' füzesinin kullanılması çağrısı yaptı.

Knesset'teki sağcı Likud partisinin üyesi olan vekil sosyal medya hesaplarından defalarca ülkesinin Gazze'yi haritadan silmesi yönünde ifadeler kullandı.

İsrailli vekil 'Yalnızca Orta Doğu'yu sarsan bir patlama bu ülkenin itibarını, gücünü ve güvenliğini yeniden tesis edebilir' dedi.

'İsrail'in cephaneliğindeki her şeyi kullanması gerekiyor' diyen Govlit sözlerine şöyle devam etti;

"Sizden her şeyi yapmanızı ve düşmanlarımıza karşı kıyamet silahlarını korkusuzca kullanmanızı rica ediyorum."