Joe Biden ve Antony Blinken İsrail'e gidiyor!

Joe Biden ve Antony Blinken İsrail'e gidiyor!
İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sürerken ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken çarşamba günü İsrail'i ziyaret edeceğini duyurdu.

İsrail, Gazze şeridinde çatışmalarını sürdürürken ABD Başkanı Joe Biden'ın çarşamba günü İsrail'i ziyaret edeceği açıklandı. Ziyaretine eşlik edecek olan  ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Biden'ın İsrail'e desteğini bir kez daha yineleceğini vurguladı. 

Açıklama ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'dan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesi ile yapılan yedi buçuk saatlik toplantının ardından Tel Aviv'de düzenlenen bir basın toplantısında geldi. 

İKİLİ İSRAİL'E GİDECEK

Biden'ın "İsrail, bölge ve  için kritik bir zamanda" bu ülkeye gideceğini dile getiren Blinken, ABD'nin Hamas'ın saldırıları karşısında İsrail ile dayanışma mesajı vereceğini söyledi.


Blinken, Biden'ın, mevcut krizden istifade ederek İsrail'e saldırmak isteyebilecek üçüncü aktörlere bunu yapmamaları yönündeki mesajını yineleyeceğini kaydetti.
Biden'ın ayrıca Hamas tarafından alıkonulan rehinelerin serbest bırakılması için İsrail ile yakın koordinasyon içinde olacağını ifade eden Blinken, ABD Başkanı'nın ziyareti kapsamında ayrıca İsrail'in savaş hedefleri ve stratejisi hakkında kapsamlı bir brifing alacağını aktardı.