İsrailli politikacı Rus kanalında Rusya'yı tehdit etti! Putin'e kafa tuttu: Bedelini ödeyeceksiniz

İsrailli politikacı Rus kanalında Rusya'yı tehdit etti! Putin'e kafa tuttu: Bedelini ödeyeceksiniz
İsrail'in Gazze'deki kanlı saldırılarına dünya kamuoyunda büyük tepkiler gelirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de saldırıları "Trajedi, korkunç bir olay ve felaket" olarak nitelendirmişti. Putin'in bu sözleri İsrail'de rahatsızlığa neden oldu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun başında olduğu Likud Partisi'nden Amir Weitmann, Rusya devlet kanalı Russia Today'de (RT) Rusya'ya tehditler savurdu. Weitmann, Putin'in sözlerini ima ederek, "Bedelini ödeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam dünya tarafından endişeyle takip ediliyor. Kadın, çocuk, yaşlı demeden binlerce masum insanı öldüren İsrail, gelen tepkilere rağmen yeni saldırı hazırlıkları yapıyor.

ABD ve bazı Batılı ülkelerinin desteğini alarak cesaret bulan İsrail'e bir tepki de Rusya'dan gelmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gazze'de yaşananlarla ilgili, "Trajedi, korkunç bir olay ve felaket. İnsani nitelik taşıyan bir yerde yüzlerce insan yaralandı ve yüzlercesi öldü. Bunun, bu çatışmayı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmemiz gerektiğine dair bir işaret olmasını umuyorum. Taraflar, en azından bir şekilde temaslara, müzakerelere başlamalılar." ifadelerini kullanmıştı.

RUSYA'YI AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

Putin'in bu sözleri İsrail'de rahatsızlığa neden oldu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun başında olduğu Likud Partisi'nden Amir Weitmann, Rusya devlet kanalı Russia Today'de gelişmeleri değerlendirdi.

Weitmann, Rusya'nın Filistin'e destek vermesini hazmedememesi üzerine ülkeyi açık açık tehdit etti.

Weitmann, "İsrail'in düşmanlarını desteklemenin bedelini ödeyeceksiniz." şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Weitmann şu ifadeleri kullandı:

"Rusya'nın, yaptıklarının bedelini ödediğinden emin olacağız. Söylediklerimi sakın unutmayın, iyi hatırlayın ve bekleyin"

Gazze'de Filistinlilere soykırım uygylayan ancak buna rağmen tüm Filistin halkını "Nazi" olaran nitelendiren Weitmann, "Rusya bize soykırım yapmak isteyen nazi insanları destekliyor. Ve bu yüzden Rusya bunun bedelini odayacak. Bu nazilerin (Filistinililerin) işini bitireceğiz ve bu savaşı kazanacağız. Belki biraz zaman alacak ancak bu savaşı kazanacağız. Sonrasında Rusya'nın bu yaptıklarını unutmayacağız. Geleceğiz ve Rusya olarak yaptıklarınızın bedelini ödeyeceğinizden emin olacağız." ifadelerini kullandı.