İsrailli general "en büyük kozumuz" diyerek anlattı! İşte İsrail'in dehşete düşüren Necef planı

İsrailli general "en büyük kozumuz" diyerek anlattı! İşte İsrail'in dehşete düşüren Necef planı
İsrail-Filistin arasında yaşanan gelişmeler dünya tarafından endişeyle takip edilirken, İsrailli eski tümgeneral Gadi Şamdi'den dehşete düşüren bir açıklama geldi. İsrail televizyonuna konuşan Şamdi, "en büyük kozumuz" diyerek Necef planını anlattı.

Gazze'yi abluka altına alan ve binlerce masum insanın ölümüne yol açan İsrail'e dünyadan tepki yağıyor. Ancak ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in bu katliamlarına dün yaptığı ziyaretle destek çıktı.

Gelişmeler tüm dünya tarafından yakından takip edilirken, İsrail ordusunun eski komutanlarından tümgeneral Gadi Şamni, İsrail televizyonuna akılalmaz bir açıklamada bulundu.

"HAMAS'I 6-8 AY İÇERİSİNDE YOK EDEBİLİR"

Şamni, Gazze'ye kara harekatına hazırlanan ordunun altı ya da sekiz ay içerisinde Hamas'ı yok edebileceğini söyledi.

Biden'ın ziyaretinde Tel Aviv yönetiminden Hamas'ın imha edilmesini istediğini savunan eski Gazze sınırı komutanı, Akdeniz kıyısındaki şeridin işgal edilmesinin birkaç hafta süreceğini dile getirdi.

NECEF'TEKİ REHİNELER KOZ OLARAK KULLANILMALI

Şamni, Gazze'nin tamamen kontrol altına alınmasının ardından Necef Çölü'ne götürülüp hapsedilecek binlerce Filistinlinin Hamas'ın elindeki 200'ü aşkın İsrailli rehinenin serbest bırakılması için pazarlık kozu olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

"İSRAİL İÇİN YENİLGİ OLUR"

Tel Aviv yönetiminin elindeki Filistinli tutukluları serbest bırakması halinde bunun İsrail için bir yenilgi olacağını savunan emekli tümgeneral, havadan saldırıların yeterli olmayacağını ve birliklerin karadan Gazze'ye girmesinin şart olduğunu belirtti.

Gadi Şamni, ABD'nin yeşil ışık yakmaması halinde bile İsrail ordusunun Gazze'ye girip Hamas bütünüyle mağlup edilinceye kadar bölgede kalmasını istedi, askeri görevin 'karmaşık' olacacağını dile getirdi.İ

Emekli tümgeneral Gadi Şamni, 2016 yılında yaptığı bir açıklamada "Bizler işgalcilikte dünya şampiyonuyuz" cümlesini kurmuş ve Gazze işgalinde komutan olarak görev aldığını söylemişti.