İsrail'in kilise katliamında şoke eden ayrıntı! Papaz günler önce söylemiş

İsrail'in kilise katliamında şoke eden ayrıntı! Papaz günler önce söylemiş
Abluka altına aldığı Gazze'de çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce sivili öldüren İsrail, hastane katliamının ardından dün bir kiliseyi hedef aldı. 900 yıllık kilise saldırıda yerle bir olurken, enkazdan çok sayıda ceset ve yaralı çıkarıldı. İsrail'in bu kanlı saldırısıyla ilgili kilisenin papazının günler önce uyardığı ortaya çıktı.

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Binlerce kişinin öldüğü saldırılarda, dün Gazze'deki Rum Ortodoks Kilisesi hedef alındı.

İsrail savaş uçakları, yaklaşık 900 yıllık kiliseye bombalar yağdırdı. Saldırılarda kilise yerle bir olurken, enkazdan çok sayıda ceset ve yaralı çıkarıldı.

8 ÖLÜ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Al Jazeera, can kaybının ilerleyen saatlerde sekize çıktığını, yaşamını yitirenler arasında çocuklar ve kadınların bulunduğunu bildirdi.

İsrail hava saldırılarından kaçıp kiliseye sığınanlar arasında hem Müslüman hem de Hristiyan çok sayıda aile vardı.

İsrail'den ise kilise saldırısına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

HAÇLILAR TARAFINDAN İNŞA EDİLDİ

Gazze'nin en eski kilisesi olan i Aziz Porphyrius, Haçlılar tarafından 1150'ler ile 1160 arasında inşa edilmiş bir yapıydı.

PAPAZ GÜNLER ÖNCE UYARMIŞ!

Kilisenin vurulmasından birkaç gün önce konuşan papaz Elias'ın dini yapının İsrail tarafından hedef alınabileceği konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. 

Elias açıklamasında, kiliseye düzenlenecek bir bombardımanın dine yapılacak alçakça bir saldırı olmayacağını yanı sıra insanlığa da bir saldırı olacağını söylediği öğrenildi.