İsrail'den pişkin açıklama: Hastaneye saldırılmadığına dair somut kanıtlarımız var

İsrail'den pişkin açıklama: Hastaneye saldırılmadığına dair somut kanıtlarımız var
Dün Gazze'de hastaneye yapılan saldırıyı üstlenmeyen İsrail Başbakanı Netenyahu'nun ardından, bir pişkin açıklama da İsrail Dışişleri Bakanı Cohen'den geldi. Cohen, "İsrail’in hastaneye saldırmadığına dair somut kanıtlarımız var" dedi.

İsrail'in dün Gazze’deki Baptist Hastanesi’ne (El-Ehli Arab Hastanesi) bombalı saldırı düzenlemesinin ardından yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Aralarında masum bebeklerin de olduğu saldırı sonrası İsrail Başbakanı Netenyahu, saldırıyı üstlenmedi. Bir piskin açıklama da İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, “İsrail'in Baptist Hastanesi’ne saldırmadığına dair elimizde somut kanıtlar var” ifadelerini kullandı.

"YÜZDE YÜZ EMİNİZ"

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, dün Gazze’de Baptist hastanesine gerçekleştirilen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Cohen, bugün gerçekleşecek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı öncesi yaptığı açıklamasında;

“İsrail'in Baptist Hastanesi’ne saldırmadığına dair elimizde somut kanıtlar var. Dahası, bu hastanenin her iki taraftan da sivilleri katleden Filistin İslami Cihad terör örgütü tarafından fırlatılan başarısız bir roketle vurulduğundan yüzde 100 eminiz. Bu kanıtlar bugün BM Güvenlik Konseyi toplantısında tüm uluslararası toplumun görmesi için sunulacaktır. İsrail, 1400'den fazla kişiyi katleden acımasız bir terör örgütü olan DEAŞ'e karşı savaşmaktadır. İsrail'in sivilleri öldürmesi bir trajedidir. İster İsrailli ister Filistinli olsun, olaya karışmayan Filistinlilerin hayatını kaybetmemesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Gazze Şeridi üzerindeki terörist kontrolüne bir el atılmalıdır. Hedefimiz budur ve bunu başaracağız” ifadelerine yer verdi.