İsrail Ordusu Gazze'ye kara operasyonu başlattı!

İsrail Ordusu Gazze'ye kara operasyonu başlattı!
İsrail ordusunun Gazze'ye kara operasyonu başlatacağını duyurması gündeme bomba gibi düştü. Gerilimin zaten yüksek olduğu bir ortamda, bu hamlenin bölge için geniş kapsamlı sonuçlar doğurması bekleniyor. Dünya nefesini tutarak izlerken, olası sonuçlar ve zaten kırılgan olan barış süreci üzerindeki etkisi hakkında akıllarda soru işareti bırakıyor. Kara harekatı Hamas'ın roket ekiplerine saldırmak ve kaçırılan rehinelerin yeri tesbit etmek için yapıldığı belirtildi.

İsrail, Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarının ardından kara harekatına başladığını duyurdu. 

Reuters’ta yer alan habere göre, İsrail, piyade ve tanklarının Gazze Şeridi içinde saldırılar düzenlediğini açıkladı.

"BİLGİ ALMAK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ"
İsrail Ordu sözcüsü Daniel Hagari, kara harekatına ilişkin “Küçük çaplı baskınlar, Hamas'ın roket ekiplerine saldırmak ve kaçırılan rehinelerin yeri hakkında bilgi almak amacıyla gerçekleştirildi” dedi.

İNTERNETİ KESECEKLERİNİ DUYURDU
Gazze'ye su, elektrik, gıda ve diğer temel hizmetleri kesme kararı alan İsrail'den yeni bir açıklama geldi.

İsrail İletişim Başkanlığı, yarından itibaren Gazze'ye interneti tamamen keseceklerini duyurdu.

İSRAİL SÜRE VERDİ, HAMAS 'KALIN' DEDİ
İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerden güneye gitmelerini istemesinin ardından bölgedeki camiler ve Hamas yetkilileri Gazzelilerden evlerinde kalmasını istemişti.

Gazze'deki camilerde, "Evlerinize tutunun, toprağınıza tutunun" anonsları yapılırken Hamas da Filistinlilere çağrı yaparak İsrail'in söz konusu uyarısını görmezden gelmelerini istemişti.