İsrail, Gazze'deki El-Mamedani Hastanesini vurdu! Çok sayıda sivil hayatını kaybetti

İsrail, Gazze'deki El-Mamedani Hastanesini vurdu!  Çok sayıda sivil hayatını kaybetti
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani Hastanesine saldırısında en az 500 kişi hayatını kaybetti. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etti.

İsrail'in Gazze'deki bir hastaneye düzenlediği hava saldırısında en az 500 kişi hayatını kaybetti. El-Mamedani Hastanesi’nde yüzlerce kişinin enkaz altında olduğu öğrenildi.

CAN KAYBI ARTIYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybedenlerin sayısının 500'e çıktığını duyurdu. Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki hastane katliamı bir soykırım suçudur. Yüzlerce kişinin ölümüne neden olan korkunç katliam soykırım suçudur. Uluslararası toplum ile Arap ve İslam ülkeleri sorumlulukları üstlenmeli. Abluka altında olan bölgelerde derhal şimdi müdahele edilmelidir." denildi.

3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etti.

İSRAİL: SALDIRILARDA 3 TÜRK VATANDAŞI ÖLDÜ

İsrail, saldırılarda hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısını 3 olarak güncelledi.

ORDU SÖZCÜSÜ İNKAR ETTİ

İsrail ordu sözcülerinden yarbay Richard Hecht, günlük basın toplantısında Gazze'de yürütülen savaşın bir sonraki aşamasının beklentilerden farklı olabileceğini söyledi. Yarbay Hecht, "Savaşın bir sonraki evresine hazırlanıyoruz. Bu aşamaların ne olacağını söylemedik. Herkes kara operasyonu hakkında konuşuyor. Belki farklı bir şey olabilir" dedi.

İsrail ordu sözcüsünün BBC televizyonuna verdiği röportajda bir soruya verdiği yanıt ise, şok etkisi yarattı. Gazze'de elektrik ve suyun olduğu konusunda ısrarcı olan yarbay Hecht, "Hamas'a elektrik temin etmek gibi bir taahhüdümüz yok. Bize saldıran insanlar, Gazze Şeridi'ni zaten yıllardır kontrol ediyor. Onların elektrikleri var" dedi.

HAMAS: SİVİLLERİN ÖLÜMÜNDEN BMGK'DAKİ TASARIYI REDDEDENLER SORUMLU

Hamas, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde sivillerin öldürülmesinden, bölgede insani yardım koridoru açılmasına ilişkin tasarıyı reddeden ülkeleri sorumlu tuttuğunu bildirdi.

Hamas, Gazze'de "insani ateşkes" çağrısı yapan ve her türlü sivil ölümü kınayan karar tasarısının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) reddedilmesinin ardından açıklama yaptı.

Açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki sivil kayıplardan, BMGK'de insani koridorların açılmasına ilişkin karar tasarısını reddeden ülkeleri sorumlu tutuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki sivillere yardım amacıyla insani koridorların açılması için ateşkes çağrısında bulunan Rusya'nın BMGK'deki karar taslağına karşı oy kullanan ülkelerin tutumlarını kınadığı vurgulandı.

Bu tür adımların, "İsrail'e daha fazla suç işlemesi, tüm uluslararası ve insani sözleşmeleri, normları, yasaları açıkça ihlal ederek 2 milyondan fazla Filistinliye yönelik soykırımını tırmandırması için yeşil ışık yaktığı" belirtildi.

Rusya'nın Gazze'de "insani ateşkes" çağrısı yapan ve her türlü sivil ölümü kınayan karar tasarısı 15 üyeli BMGK'de oylanmıştı. Tasarı, 5 "evet" oyu alırken, 6 "çekimser" ve 4 "hayır" oyuyla reddedilmişti. ABD, İngiltere, Fransa ve Japonya "hayır" oyu kullanmıştı. Rusya'nın karar tasarısında birebir Hamas'tan bahsedilmezken, tüm sivil ölümler kınanmıştı.