Hamas, ABD'li 2 kadın rehineyi bıraktı! İşte ilk görüntüleri

Hamas, ABD'li 2 kadın rehineyi bıraktı! İşte ilk görüntüleri
Dünyanın gözü kulağı İsrail-Filistin arasındaki savaşa kilitlendi. Hamas, dün gece ABD'li 2 rehineyi bıraktı. İşte anne ve kızın ilk görüntüleri...

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas gerilimi en şiddetli biçimde devam ediyor. Bugün ABD İsrail Büyükelçiliği, Refah Sınır Kapısı'nın açılacağını duyurdu. Dün gece ise Rehineler arasında bulunan anne Judith Raanan ve kızı Natalie Raanan, Hamas tarafından serbest bırakılan ilk rehineler oldu.

 ASKERİ ÜSSE GÖTÜRÜLDÜLER
Anne ve kızı, Hamas saldırısı sırasında kaçırıldıklarında güney İsrail'deki Kibbutz Nahal Oz'da kalıyorlardı. The Times of Israel'in haberine göre ikili, Amerika Birleşik Devletleri'nin Illinois eyaletinde ikamet ediyordu ve bu ay bir akrabalarının 85. doğum gününü ve Yahudi tatil sezonunu kutlamak için İsrail'e gelmişlerdi.

İsrail başbakanlık ofisi, Tuğgeneral Gal Hirsch'in İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) üyeleriyle birlikte Cuma akşamı Filistin bölgesi sınırında Hamas'tan iki rehineyi aldığını doğruladı. Başbakanlık ofisi, Raananların aile üyelerinin beklediği ülkenin merkezindeki bir askeri üsse götürüldüğünü söyledi.