Gerilim zirvede! İsrail, Lübnan'ı "yok etmekle" tehdit etti

Gerilim zirvede! İsrail, Lübnan'ı "yok etmekle" tehdit etti
İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışma diğer ülkelere de sıçradı. Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırıları sonrası 'ikinci cephe' uyarısı yapan İsrail, Lübnan'ı yok etmekle tehdit etti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Saldırılarda şu ana kadar 2 bin 750 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'yi havadan ve karadan abluka altına alan İsrail, bölgeye kara harekatı düzenlemeyi planlıyor.

Savaşın diğer ülkelere sıçrama ihtimali endişe yaratırken, Hizbullah İsrail'i hedef aldı. Ülkeye çok sayıda saldırı düzenleyen Hizbullah, saldırıların devam edeceği sinyalini verdi.

Gelişmelerin ardından 'savaşta ikinci cephe açılacak mı?' sorusu merak konusu olmuşken İsrail'den çok kritik bir uyarı geldi.

"LÜBNAN'I YOK EDERİZ"

İsrail, Hizbullah'ın savaşa girmesi halinde atacağı adımları açıkladı.

İsrail ulusal güvenlik danışmanı Tzachi Hanegbi, Hizbullah'ı ikinci bir cephede savaş başlatmaması konusunda uyardı ve eğer başlatırsa 'Lübnan'ı yok etmekle' tehdit etti.

IDF sözcüsü Yarbay Peter Lerner, 'Son birkaç günde Hizbullah'la sınırda birçok çatışma yaşadık' dedi ve Hizbullah'ı savaş eşiğini geçme konusunda çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

General Daniel Hagari ise, güney Lübnan'daki Hizbullah güçlerini, saldırmaya devam etmeleri halinde yıkıcı sonuçlarla karşılaşacakları konusunda uyardı.

Hagari,'Hizbullah, Gazze'deki savaşında İsrail'e meydan okumak için Kuzey sınırında gerilimi tırmandırıyor ve bunu İran'ın desteği ve talimatıyla yapıyor, Lübnan'ı ve vatandaşlarını tehlikeye atıyor' dedi.

"2 CEPHEDE SAVAŞACAK GÜCÜMÜZ VAR"

Hagari, İsrail'in iki cephede ve daha fazlasında harekete geçmeye ve savaşmaya hazır güçlü bir ordusu olduğunu belirtti.