Gazzeli doktor seslendi: Tıbbi cihazlar duracak, bebekler hayatını kaybedecek

Gazzeli doktor seslendi: Tıbbi cihazlar duracak, bebekler hayatını kaybedecek
İsrail'in katliam yaptığı Gazze Şeridi'nde yeni doğan ünitelerinde şartlar gittikçe ağırlaşıyor. Şifa Hastanesi'nde görev yapan Fadya Malhis, bebekler için dünyaya acil yardım çağrısı yaptı. Sosyal medya üzerinden birçok kullanıcı, bebeklerin sesi olmak için #LetGazaBabiesLive etiketiyle destek yağdı.

Gazze'de elektrik yok, akaryakıt yok, temiz su yok, ilaç yok. Gazze Şifa Hastanesi'nde görev yapan doktor Fadya Malhis, tüm dünyaya seslendi. Yaşamsal eksiklerin özellikle yenidoğan ünitelerini etkilediği ve bebekler için kritik saatlere girildiğini belirtti. 

Birçok duyarlı vatandaş, eski adı Twitter olan X hesaplarından bebeklerin kurtarılması için #LetGazaBabiesLive etiketiyle çağrıda bulundu.

"ULUSLARARASI TOPLUMU BİR ARAYA GELMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

İletişim Başkanı Fahretin Altun da "Gazzeli bebeklerin yaşadığı insani krizi gözlerimizin önünde izliyoruz. Enerji ve temiz su eksikliği, mama sıkıntısı..." ifadeleriyle çağrıda bulundu:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gazzelilerin yaşadığı bu insanlık krizine çözüm bulmak için çok yoğun bir diplomasi yürütüyor. Gazzelilerin yanındayız ve uluslararası toplumu bir araya gelmeye çağırıyoruz. Acil tıbbi ve insani yardıma ihtiyaç var."