Ganire Paşayeva'nın Ermeni vekile verdiği tarihi ders yeniden gündem oldu! "Sizi çoktan bitirmiştik"

Ganire Paşayeva'nın Ermeni vekile verdiği tarihi ders yeniden gündem oldu! "Sizi çoktan bitirmiştik"
2000'li yıllarda ekranlara gelen Siyaset Meydanı programında, dün hayatını kaybeden Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva'nın, Karabağ ile ilgili Ermeni vekile verdiği ders sosyal medyada yeniden gündem oldu. Paşayeva'nın "Bizim dinimiz 'öldürün' deseydi sizi çoktan bitirmiştik bu coğrafyada" sözleri üzerine Ermeni vekilin donakaldığı görülüyor.

Bir dönem Ali Kırca'nın sunumuyla ekranlara gelen Siyaset Meydanı'nda Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva'nın, Ermeni vekile verdiği ayar sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Ermeni vekile adeta insanlık dersi veren Ganire Paşayeva, Ermeni vekilin "Ermenistan Karabağ'dan çekilmez" sözlerine çarpıcı sözlerle yanıt veriyor.

"ÇIKMANIZA ÇOK AZ ZAMAN KALDI"

Programda Sovyetler Birliği döneminin sona erdiğini hatırlatan Paşayeva, "Artık bize baskı yapacak biri yok. Bitti o dönem. Azerbaycan bütün yaralarına rağmen kalkıyor. Çıkmanıza çok az zaman kaldı. Sizi öyle çıkarırız ki bakarsınız." diyor.

"SİZİ ÇOKTAN BİTİRMİŞTİK BU COĞRAFYADA"

Karabağ’daki Ermeni işgalini ve yaşanan büyük insanlık dramını anımsatan Paşayeva, Ermeni vekile Karabağ ile ilgili şunları söylüyor:

"Hz. İsa sizi 'öldürün' diye öğretmedi değil mi? Çocukları, yaşlıları, kadınları... Ama siz onu yapan herkese hak kazandırdınız. 'İyi oldu, bunu kanla' yapın diye. Bizim dinimizin ne dediğini siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Bizim dinimiz 'öldürün' deseydi zaten sizi çoktan bitirmiştik bu coğrafyada."

AİLESİ VEFAT HABERİNİ DUYURDU

Paşayeva’nın ailesi tarafından yapılan dün yapılan açıklamada, 23 Eylül’de komaya giren Paşayeva’nın tedavi gördüğü başkent Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesi’nde hayatını kaybettiği duyuruldu. Açıklamada, Azerbaycanlı doktorlar ve Türkiye'den gelen uzman doktorların aldığı tüm önlemlere rağmen, durumu kritik olduğu için yoğun bakıma yerleştirilen milletvekilinin hayatının kurtarılamadığı aktarıldı.

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

Paşayeva, 24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan'ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı'da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimi sonrasında Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü'nü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nü bitirdi. 1998 yılında ANS televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başladı. 2005 yılında Haydar Aliyev Vakfı'nın halkla ilişkiler bölüm başkanı oldu.

6 Kasım 2005 günü yapılan genel seçimlere bağımsız olarak katıldı ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi'ne girdi. Millî Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Ganire Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Grupları'nın üyesidir. Ganire Paşayeva, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyesidir.

Ganire Paşayeva, Rusça ve İngilizce bilmektedir. "Aşk Başka" adlı bir şiir kitabı bulunmaktadır. 7 Ocak 2017 tarihten Dünya Alpagut Federasyonu As Başkan Yardımcısı görevinde bulunmaktadır.