Elon Musk'a bir dava da SEC'ten! İfade vermek zorunda kalabilir

Elon Musk'a bir dava da SEC'ten! İfade vermek zorunda kalabilir
Aldığı kararlar ve ifadeleriyle gündemden düşmeyen Elon Musk'a bir dava da SEC'ten geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC),Twitter'ın satın alındığı dönemde Musk'ın yasaları çiğneyerek ifade vermediğini belirttti. Musk'a açılan davada ifade vermek kalabileceği belirtildi.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi olan Elon Musk'a bir dava daha açıldı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçen yıl nisan ayında başlattığı soruşturmada Musk'ın ifadeye çağırıldığını fakat gelmediğini duyurdu. Bu nedenle SEC tarafından Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesine yapılan başvuruda bulunuldu. 

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ 

Elon Musk'un Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu soruşturma başlatarak incelemeye almıştı. İfadeye çağırılan Musk'ın gelmemesi durgun suları kızıştırınca durum mahkemeye sevk edildi. 

MUSK İFADE VERMEK DURUMUNDA KALABİLİR 

Perşembe günü gerçekleşecek olan mahkeme dosyalarına göre dava, dünyanın en zengin adamının 2022'de Twitter hisselerini satın alarak federal güvenlik yasalarını ihlal ettiği düşünülüyor. Bu nedenle Musk davaya çağırılarak ifade vermek durumunda kalabilir.