Dünyayı hayrete düşüren toplantı! "Öldü" denilen komutan böyle ortaya çıktı

Dünyayı hayrete düşüren toplantı! "Öldü" denilen komutan böyle ortaya çıktı
Rusya'nın Karadeniz Filosu Komutanı Amiral Viktor Sokolov, Ukrayna ordusunun bir gün önce kendisini öldürdüğünü iddia etmesine rağmen, bugün Moskova'nın üst düzey yetkililerinin yer aldığı bir toplantıya video konferans yoluyla katıldı.

Ukrayna ordusunun "öldürüldüğünü" iddia ettiği Rusya'nın Karadeniz Filosu Komutanı Amiral Viktor Sokolov, bugün Moskova'nın üst düzey yetkililerinin katıldığı bir toplantıda ortaya çıktı. Görüntüler, dünya basınında geniş yankı uyandırırken şaibeleri de beraberinde getirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan video ve fotoğraflarda Amiral Viktor Sokolov'un Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer üst düzey amiraller ve ordu şeflerinin yer aldığı video konferans toplantısına katıldığı görülüyor.

"Öldüğü" iddia edilen amiral, gözlerini kırpıştırıyor gibi görünse de toplantı sırasında hiç söz almadı. Öte yandan amiral, diğer donanma komutanlarından farklı görünen bir sandalyede oturdu.

Bu görüntüler Vladimir Putin'in sözcüsünün Sokolov'un öldürüldüğüne dair iddialar hakkında yorum yapmayı reddetmesinin ardından geldi.

Ukrayna ordusu, dün Sokolov'un Sivastopol'daki Karadeniz Filosu karargahına yapılan füze saldırısında ölen 34 subaydan biri olduğunu iddia etmişti.

Bugün ortaya çıkan Rus görüntüleri, komutanın eski görüntülerinin Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu'nun başkanlık ettiği bir toplantıya eklenmiş olabileceği ihtimalini açık bıraktı.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinden ise konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. 

Ukrayna ayrıca Karadeniz Filosu karargahına yapılan saldırıda 105 askeri personelin yaralandığını öne sürdü.

Putin yanlısı Rus Telegram kanalları ise, Ukrayna'nın iddialarını yalanladı.

Putin yanlısı Grey Zone kanalı 'Ukrayna Özel Harekat Kuvvetleri'nin Rus Karadeniz Filosu Komutanı Amiral Viktor Sokolov'un Sivastopol'daki Filo karargah binasının imhası sırasında öldüğüne dair düşman açıklamasının doğru olmadığını söyleyebiliriz' ifadelerine yer verdi.

Military Informant kanalı ise şu açıklamayı yaptı:

"Karadeniz Filosu Komutanı Amiral Viktor Sokolov, Savunma Bakanlığı'nın bugünkü yönetim kurulu toplantısına katıldı."

Daha önce Ukrayna basını ve istihbaratı Sokolov'un Sivastopol'daki filo karargahına yapılan bir saldırı sonucunda öldüğünü iddia etmişti.