Bilim insanları denizin kilometrelerce dibinde görünce hemen fotoğrafını çekti! Çok nadir bir tür

Bilim insanları denizin kilometrelerce dibinde görünce hemen fotoğrafını çekti! Çok nadir bir tür
Dünyada nadir görülen türlerden olan "Dumbo" ahtapotu bilim insanları tarafından 1675 metre derinlikte görüntülendi.

Dünyada rastlanması çok zor olan türlerden biri olan dumbo ahtapotu bilim insanları tarafından görüntülendi. Canlıyı gören bilim insanları şok içerisinde resmini çekerken hemen kamuoyuyla paylaştı. 

Screen Shot 2023-10-02 at 09.40.58

GÖREN BİLİM İNSANLARI SEVİNDİ

Dumbo ahtapotu Hawaii adaları açıklarındaki sularda 1675 metre derinlikte bulundu.  ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ve Okyanus Keşif Kooperatifi'nin keşif gezisi kapsamında geçen hafta paylaşılan video görüntülerinde, araştırmacıların "Canlı bir tane görebildiğimize sevindim" dediği duyuldu.  Çarşamba günü paylaşılan görüntülerde, deniz tabanında gizemli canlılardan bir diğerinin yuvalandığı görüldü.

Screen Shot 2023-10-02 at 09.40.50

Bu hayvanlara Yeni Zelanda'dan Kaliforniya'nın Monterey Körfezi'ne ve Papua Yeni Gine'ye kadar uzanan sularda rastlanabilir.

Akvaryuma göre, Dumboların boyu 30 cm'nin altından 180 cm'nin üzerine kadar değişkenlik gösterebiliyor. Bu canlılar, diğer ahtapot türlerinin aksine mürekkep kesesinden yoksun.

Bu ahtapotlar, insan faaliyetlerinden günlük bazda etkilenmeyecek kadar derinde yiyecek arayan yırtıcılar olmalarına karşın ton balığı, köpekbalığı, yunus ve diğer deniz memelilerince yenebiliyor.