DSÖ'den şiddetli kınama: Gazze'deki hastanelerin boşaltılması ölüm cezası olur

DSÖ'den şiddetli kınama: Gazze'deki hastanelerin boşaltılması ölüm cezası olur
DSÖ, İsrail'in Gazze'deki hastanelerin boşaltılmasına yönelik baskısını şiddetle kınadı. Gazze'deki hastanelerin boşaltılması "ölüm cezası" olarak değerlendirdi.

Hastanalerin boşaltılmasına yönelik baskı yapan eli kanlı terör devleti İsrail, Gazze'deki hastaneleri fosfor bombalarıyla hedef alarak, çocuk-kadın demeden canice katlediyor.

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in Gazze'deki hastanelerin boşaltılmasına yönelik baskısını şiddetle kınayarak, bunu hasta ve yaralılar için "ölüm cezası" olarak niteledi

 DSÖ, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin tahliyesine yönelik talimatlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "DSÖ, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyinde 2 binden fazla hastayı tedavi eden 22 hastanenin boşaltılmasına yönelik defalarca verdiği talimatları şiddetle kınıyor" ifadeleri yer aldı.

Hastaların ve sağlık çalışanlarının zorla tahliye edilmesinin, mevcut insani ve halk sağlığı felaketini daha da kötüye götüreceği kaydedilen açıklamada, "Gazze'nin kuzeyindeki hastanelere tahliye talimatları, hasta ve yaralılar için ölüm cezası anlamı taşıyor" denildi.

Açıklamada, pek çok kritik hastalığı olanların ve diğer hastaların, taşınmaya zorlanmaları ve tahliye edilirken hayati tıbbi müdahalelerden mahrum kalmaları neticesinde, durumlarının daha kötüye gidebileceği veya ölümle karşı karşıya kalabileceği belirtildi.