Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert tepki gösterdi! ABD'nin gemisi İsrail'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert tepki gösterdi! ABD'nin gemisi İsrail'de
İsrail-Gazze gerilimi 5 gündür devam ederken, ABD'nin gemisi İsrail'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "ABD’nin uçak gemisinin İsrail’de ne işi var ne yapmaya geliyor? Ne yapacak Gazze’yi, etrafını vurarak katliamlara imza atacak." diyerek sert tepki gösterdi.

Hamas ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalarda 5. güne girilirken dün akşam saatlerinde Hamas ise İsrail'in Aşkelon kentini çok sayıda roketle vurdu.  Çatışmalar devam ederken ABD Merkez Komutanlığı ABD'nin en büyük gemisinin İsrail açıklarında olduğunu vurguladı. 

"AMERİKAN UÇAK GEMİSİNİN İSRAİL'DE NE İŞİ VAR?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Nehammer ile ortak basın toplantısında konuştu. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Şu anda Gazze'ye su ve elektrik verilmiyor. Hani insan hakları? İbadethaneler ve hastaneler hepsi vuruluyor. Amerikan uçak gemisinin İsrail'de ne işi var?" ifadelerini kullandı.

ABD'NİN UÇAK GEMİSİ İSRAİL AÇIKLARINDA 

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) "ABD'nin en  büyük uçak gemisi Gerald Ford Doğu Akdeniz'e vardı. İsrail açıklarında ilerliyor." açıklamasını yaptı.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"USS Gerald R. Ford Uçak Gemisi Taarruz Grubu, bölgede gerilimi  tırmanmak isteyen bir aktörü caydırmak amacıyla Doğu Akdeniz'e ulaştı. Bölgedeki kuvvetler arasında 8 saldırı ve destek uçağı filosuyla ABD Donanması uçak gemisi USS Gerald R. Ford (CVN 78) ve Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü USS Normandy (CG 60) ile Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyerleri USS Thomas Hudner (DDG 116), USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) ve USS Roosevelt (DDG 80) yer almaktadır. Bölgedeki mevcut savaş filolarını takviye etmek üzere ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-15, F-16 ve A-10'ların hızlı bir şekilde sahaya intikali de dahil olmak üzere ABD'nin bölgedeki, duruşunu artırma çabaları devam etmektedir."