Biden'ın 'patlama' sözleri dikkat çekti! Dünya liderleri Gazze'deki katliamı böyle kınadı! "Dehşete düştüm"

Biden'ın 'patlama' sözleri dikkat çekti! Dünya liderleri Gazze'deki katliamı böyle kınadı! "Dehşete düştüm"
İsrail'in Gazze'deki Baptist Hastanesi'ni hedef alarak 500'den fazla kişinin ölümüne yol açmasına dünya liderleri ve uluslararası örgütlerden sert tepkiler geldi. BM Genel Sekreteri Guterres, saldırıyla ilgili "Dehşete düştüm" ifadelerini kullanırken, ABD Başkanı Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron da saldırıyı kınadı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı 12. gününde de devam ediyor. Dün akşam yaşananlar ise savaşı farklı bir boyuta taşıdı. İsrail, Gazze'deki Baptist Hastanesi'ni hedef aldı. Saldırıda birçoğu çocuk olmak üzere 500'den fazla sivil hayatını kaybetti.

İsrail'in yaptığı bu katliama ise Türkiye başta olmak üzere dünyadan tepki yağdı. Dünya liderleri saldırı nedeniyle İsrail'i kınadı.

"DEHŞETE DÜŞTÜM"

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, saldırı karşısında dehşete düştüğünü ifade ederek, “Gazze'de bir hastaneye düzenlenen saldırıda yüzlerce Filistinli sivilin öldürülmesi karşısında dehşete düştüm ve bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kalbim kurbanların aileleriyle birlikte. Hastaneler ve sağlık personeli uluslararası insancıl hukuk kapsamında korunmaktadır” dedi.

"MAZERETİ OLAMAZ"

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “El-Ehli Hastanesi’ne yönelik saldırıdan ve ölü sayısının yüksek olmasından büyük üzüntü duyuyorum. Sağlık personeli ve sivillerle dolu bir hastaneyi vurmanın hiçbir mazereti olamaz. Tüm gerçekler ortaya çıkarılmalı ve sorumlular hesap vermelidir” ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus ise “DSÖ, Gazze'nin kuzeyindeki El-Ehli Arab Hastanesi’ne yönelik saldırıyı şiddetle kınamaktadır. İlk raporlar yüzlerce ölü ve yaralı olduğunu göstermektedir. Sivillerin ve sağlık hizmetlerinin derhal korunması ve tahliye emirlerinin geri alınması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

SALDIRIYA "PATLAMA" DEDİ

ABD Başkanı Biden, yayınladığı mesajda ‘patlama’ ifadesini kullanarak, “Gazze'deki El-Ehli Arab Hastanesi’nde meydana gelen patlama ve bunun sonucunda meydana gelen korkunç can kaybı karşısında öfkelendim ve derin bir üzüntü duydum” dedi.

"NETANYAHU DURDURULMALI"

İspanya Sosyal Haklar Bakanı Ione Balerra, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun durdurulması gerektiğini belirterek, “Söyleyecek sözüm yok. Bu artık sona ermeli. Tüm uluslararası insani hukuku ihlal ediyorlar. Netanyahu durdurulmalı” ifadelerini kullandı.

"SALDIRIYI KINIYORUZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Hiçbir şey bir hastanenin vurulmasını haklı gösteremez. Hiçbir şey sivilleri hedef almayı haklı gösteremez. Fransa, Gazze'deki El-Ehli Arab Hastanesi’ne düzenlenen ve çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınamaktadır. Düşüncelerimiz onlarla birlikte. Olaylar tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır” diye konuştu.