Biden'a karşı 400 imza! ABD'de işler çığrından çıkıyor! İsrail desteği ülkeyi ikiye böldü

Biden'a karşı 400 imza! ABD'de işler çığrından çıkıyor! İsrail desteği ülkeyi ikiye böldü
İsrail'in Gazze'deki katliamlarına açıktan destek veren ABD'de, işler kontrolden çıkıyor. Başkan Joe Biden'ın ziyareti ve İsrail'i destekleme kararı sonrası 400'den fazla Kongre çalışanı imza kampanyası başlattı. Katliamlara karşı çıkan 400 çalışan, Gazze'de derhal ateşkes sağlanmasını kapsayan açık bir mektubu imzaladı. İsrail'e verilen destek nedeniyle dün Dışişleri Bakanlığı Siyasi-Askeri İşler Direktörü Josh Paul istifa etmişti.

Gazze'yi abluka altına alarak kadın, çocuk, yaşlı demeden binlerce masum insanın ölümüne neden olan İsrail, yeni katliam hazırlıkları yapıyor.

İsrail'in bu katliamlarına dünya kamuoyundan büyük tepkiler verirken, ABD katliamlara açık açık destek veriyor. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'e ziyareti ve Senato'da tam destek kararı, Kongre'de rahatsızlığa neden oldu.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

400'den fazla Kongre çalışanı, İsrail'e verilen destek nedeniyle imza kampanyası başlattı. 

Gazze'de yaşananlara ilişkin açık bir mektuba imza atan 400'den fazla çalışan, derhal ateşkes sağlanması çağrısında bulundu.

ABD'li bir yetkili, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Biden yönetiminin İsrail'in Gazze savaşına yaklaşımını eleştiren bir iç belge hazırladığını belirten HuffPost'un haberini doğruladı.

ÜST DÜZEY İSTİFA GETİRMİŞTİ!

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili dün, sosyal medya hesabından yayınladığı mektup ile istifa ettiğini ilan etmişti. Dışişleri Bakanlığı Siyasi-Askeri İşler Direktörü Josh Paul istifasının nedenini 'İsrail'e öldürücü yardımımızın devam etmesiyle ilgili anlaşmazlık' olarak göstermişti.