Biden İsrail'de! Netanyahu kucaklayarak karşıladı

Biden İsrail'de! Netanyahu kucaklayarak karşıladı
İsrail'in dünkü hastane saldırısının ardından ABD Başkanı Joe Biden, Tel Aviv'e geldi. Dünyanın yakından takip ettiği görüşmede Biden'ı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu karşıladı. Netanyahu'nun Biden'ı havaalanında kucaklayarak karşılaması ise dikkat çekti.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmek üzere Tel Aviv'e geldi.

İsrail'in dünkü hastane saldırısında birçoğu çocuk olmak üzere 500'den fazla sivil yaşamını yitirmişti.

Saldırının ardından Türkiye başta olmak üzere dünyadan İsrail'e peş peşe tepkiler geldi.

Yaşanan vahşetin ardından Biden'ın bugün İsrail'e gerçekleştirdiği görüşme önem kazandı.

Dünyanın yakından takip ettiği görüşmede Biden'ı Netanyahu karşıladı.

Dünkü gelişmelerin ışığında Netanyahu'nun Biden'ı kucaklayarak karşılaması ise dikkat çekti.

Biden, İsrail ziyaretinin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecekti ancak dün akşam Gazze'de hastaneye gerçekleşen saldırının ardından Abbas görüşmeyi iptal etti.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e giden uçağında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kirby, Biden’in Tel Aviv ziyaretinden sonra Ürdün’de katılacağı dörtlü zirvenin Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yapılan saldırıdan sonra 3 gün yas ilan edilmesi nedeniyle tarafların ortak kararı ile iptal edildiğini savundu.

Biden’ın hastane saldırısından sonra Ürdün Devlet Başkanı Kral Abdullah ile konuştuğunu belirten Kirby, "Her ikisi de özellikle Başkan Abbas'ın 3 günlük yas için evine dönmek istediğini açıkça belirtmesi nedeniyle bu toplantıyı erteleme konusunda hemfikirdi. Bu ortak alınan bir karardı." ifadelerini kullandı.

Kirby, Biden’ın İsrail'den dönüşte Mısır ve Filistin başta olmak üzere taraflarla telefon diplomasisine devam edeceğini kaydetti.