Biden hastane katliamını görmezden geldi! İsrail'i akladı

Biden hastane katliamını görmezden geldi! İsrail'i akladı
ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun merakla beklenen görüşmesi gerçekleşti. Biden ve Netanyahu, görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. Dünkü hastane saldırısıyla ilgili İsrail'i aklamaya çalışan ifadeler kullanan Biden, "ABD, İsrail'in yanında. Gördüğüm kadarıyla diğer tarafın yaptığı gibi görülüyor." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv'de ortak basın toplantısı düzenledi. Dünkü Gazze'deki hastane katliamı sonrası dünyanın gözünü çevirdiği görüşmede, Biden dikkat çeken mesajlar verdi.

İşte Biden'ın açıklamaları:

Bugün burada olmak istememin basit bir sebebi vardı. Tüm dünyayla birlikte ABD olarak sizin yanınızda olduğumu bizzat göstermek istedim. Terör örgütü Hamas, 1300 kişiyi öldürdü. Bunların içerisinde 31 ABD'li bulunuyordu. Onlarca kişiyi rehin aldılar. Aralarında çocuklarda vardı. O çocukların neler yaşadığını, o çocukların Hamas'tan saklanmak için neler yaşadıklarını düşünemiyorum bile. Akılalmaz suçlar işlediler. DEAŞ'ı gölgede bırakacak suçlar işlediler. ABD'liler sizinle birlikte yas tutuyor. ABD'liler de endişeli. Bunun kolay bir durum olmadığının farkında ABD'liler. 

İsrail'in bu saldırılara yanıt verirken tabi ki kendinizi savunmak için ihtiyacınız olmak gerekiyor. Bizde bunu sağlayacağız. Hamas tüm Filistin halkını temsil temiyor. Ve Filistin halkına sadece acı getirdiler. Yıllar önce dışişleri bakanıyla görüşürken ondan birşeyler yazmasını istemiştim. Bana şöyle söylemişti; 

Tabiki hastanedeki patlamadan da büyük üzüntü duyuyoruz. Gördüğüm kadarıyla diğer tarafın yaptığı gibi görülüyor. Birçok farklı şeyler düşünenler var. Aynı şekilde masum Filistinlilerin kurtarılması için de birşeyler yapılması gerekiyor.