Biden dezenformasyon kurbanı! Başkanı Beyaz Saray yalanladı

Biden dezenformasyon kurbanı! Başkanı Beyaz Saray yalanladı
İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalarla ilgili yayılan onlarca yanlış bilgi, ABD Başkanı Joe Biden'ı bile yanılttı. Yaşanan olaylarda çocukların kafalarının kesildiği fotoğrafları gördüğünü ifade eden Biden'a, Beyaz Saray'dan yalanlama geldi. Beyaz Saray, Biden'ın söz ettiği fotoğrafların gerçekliği olmadığını bildirdi.

Sosyal medyada yayılan onlarca yanlış bilgi, kötü sonuçlara yol açabiliyor. İsrail ile Filistin arasında yaşanan gelişmelerde yine sosyal medyada gerçeği bulunmayan onlarca görsel ve yanlış bilgi yer aldı. 

Dezenformasyonun son kurbanı ise ABD Başkanı Joe Biden oldu.

ABD Başkanı Joe Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamalarda "Amerikalıların neler olduğunu görmesi önemli. Bunu uzun zamandır yapıyorum. Teröristlerin çocukların kafalarını kestiği fotoğrafları göreceğimi ve doğrulayacağımı hiç düşünmezdim" demişti.

BAŞKANI JOE BIDEN YALANLADI

Beyaz Saray, Biden'ın açıklamalarına ilişkin yanıt verdi. Beyaz Saray sözcüsü, başkanın yorumlarının Netanyahu'nun sözcüsünün iddialarına ve İsrail'den gelen basında çıkan haberlere dayandığını söyledi.

İki üst düzey Beyaz Saray yetkilisi, Biden'ın kafalarının kesildiği çocuklarla ilgili İsrail'den gelen haberlere atıfta bulunduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail'in güneyindeki bir kibbutz olan Kfar Aza'da Hamas'ın saldırısı sonrası 'kafaları kesilmiş küçük çocuklar ve bebekler' bulunduğunu söylemişti.