Bahçelerinde kayıp küpe ararken Viking döneminden kalma hazine buldular! Gören gözlerine inanamadı

Bahçelerinde kayıp küpe ararken Viking döneminden kalma hazine buldular! Gören gözlerine inanamadı
Norveç'te yaşayan aile arka bahçelerinde düşen küpeyi ararken Viking döneminden kalma bir hazine buldular. Aile üyeleri gözlerine inanamazken söz konusu hazinenin içinden süs eşyaları da çıktı.

Norveç'te yaşayan bir aile arka bahçelerinde kaybolan bir küpeyi bulmak için detektörle aramaya başladı. Makine  büyük bir ağacın olduğu bölümünde sinyal verince aile üyeleri harekete geçerek sinyal veren alanı bir gayret kazdı.

640xauto-7

Aile kazdıkça kazarken bir süre sonra topraktan Vikinglere ait olduğu iddia edilen bir hazine çıktı.  Metal detektörü kalıntıları tespit ettikten sonra aile kazmayı bıraktı ve yerel hükümet arkeologlarıyla temasa geçerek keşif için inceleme yapılmasını istedi. Antik kalıntılar arasında, tarihçilerin bir zamanlar altınla kaplı olduğunu söylediği iki bronz süs eşyası yer alıyor. 

640xauto (1)-4

SÜS EŞYASI DA VAR 

Vestfold ve Telemark İlçe Konseyi'nden arkeolog Vibeke Lia, eşyalardan birinin, kadın mezarlarında yaygın olarak bulunan ve boyundan bağlamalı elbiselerin omuz askılarını sabitlemek için kullanılan bir tür oval broş olduğunu söyledi.

640xauto (2)-2

MÜCEVHERLER ARİSTOKRAT VİKİNG KADININA AİT

Mücevherlerin aristokrat bir Viking kadınına ait olduğunu belirten Lia, "Broşlar metal tespit eden buluntuların çoğuyla karşılaştırıldığında oldukça iyi durumdalar. Her kayış için bir tane olmak üzere çiftler halinde geliyorlar, o yüzden orada bir tane daha olmalı" dedi.