ABD'nin Irak ve Suriye üslerine saldırı düzenlendi

ABD'nin Irak ve Suriye üslerine saldırı düzenlendi
Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad Askeri Üssü’ne roketli ve dronlu saldırı düzenlendi. Gerçekleştirilen son saldırıların ardından 24 saatte 3’üncü kez hedef alınmış oldu. Suriye’de de ABD askerlerinin bulunduğu Al-Tanf Üssü’ne ise İHA saldırısı düzenlendiği aktarıldı.

Güvenlik kaynaklarından gelen haberlere göre ABD'nin Irak ve Suriye üslerine saldırı düzenlendi. Irak’ın Anbar kentine yakın alanda bulunan  ve ABD askerlerinin olduğu Ayn el-Esad Askeri Üssü’ne roketli ve dronlu saldırı düzenlendiği ifade edildi. Kaynaklardan gelen bilgilerde üssün içinden patlama sesleri geldiği belirtildi. Irak ordusu tarafından üssün çevresi güvenlik kordonuna alınırken, arama-tarama operasyonu başlatıldı. 

HEM IRAK HEM SURİYE ÜSSÜ HEDEF ALINDI 

ABD basının iki ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberlerde, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun terör örgütü DEAŞ’a karşı kullandığı Suriye-Ürdün-Irak sınır üçgeninde yer alan Al-Tanf Üssü’ne İHA saldırısı düzenlendiği aktarıldı. Haberlerde, bir İHA’nın düşürüldüğü ancak diğer İHA’nın üssü vurduğu ve hafif yaralanmalara yol açtığı belirtildi.