ABD'li yetkililer saat verdi: İsrail ordusu kara harekatını başlatacak

ABD'li yetkililer saat verdi: İsrail ordusu kara harekatını başlatacak
Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu başlatmasının ardından İsrail savaş ilan etmişti. ABD'li yetkililer saat verip İsrail'in kara harekatını ne zaman başlayacağını duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" operasyonunu başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, İsrail de Demir Kılıç operasyonunu başlattı ve savaş ilan etti. Dün İsrailli yetkililer kara operasyonu başlatacaklarını duyurmuştu.  ABD kaynakları, 700'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği operasyonun ardından İsrail ordusunun 24 ila 48 saat içinde Gazze'ye yönelik kara harekatı düzenleyeceğini iddia etti.

ABD KARA HAREKATI İÇİN SAAT VERDİ

Haberler.com'un haberine göre; ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün yaptığı açıklamada Hamas'ın Gazze'de tuttuğu rehineler arasında ABD vatandaşlarının da bulunduğunu söyledi. Üst düzey bir bakanlık yetkilisi ise operasyonda hayatını kaybedenler arasında ABD vatandaşlarının yer aldığını öne sürdü. Blinken, İsrail ve Filistin dışındaki ülkelere uyarıda bulunarak "Hiç kimse bu durumdan yararlanmaya çalışmamalı" ifadelerini kullanmıştı.