ABD Suriye’de terör örgütüne siper oldu! Pentagon resmen itiraf etti

ABD Suriye’de terör örgütüne siper oldu! Pentagon resmen itiraf etti
Ankara’daki hain bombalı saldırı sonrası Türkiye’nin Kuzey Irak ve Suriye’deki terör yuvalarına hava harekatı sürerken ABD’de bir kez daha terör örgütüne siper oldu. Pentagon, Suriye’de İHA düşürdüğünü açıkladı.

TSK’nın terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik Kuzey Irak ve Suriye’deki hava harekatında teröristlerin inleri yerle bir edildi. Terör örgütlerine yönelik sınır ötesi hava harekatı sürerken sözde müttefik ABD terör örgütüne Suriye’de resmen siper oldu. 

PENTAGON'DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA!

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, yaptığı açıklamada Suriye’de faaliyet gösteren İnsansız Hava aracının ABD’ye ait F-16 uçakları tarafından düşürüldüğünü açıkladı. 

Ryder, “Türk SİHA’sı, ABD askerleri “sığınaklarındayken” 1 kilometre yakınına kadar gelmiş, bu kadar yaklaşınca yerel saatle 11:40’ta vurulmuş. Elbette üzüntü verici bir olay… Türkiye’nin kasten ABD askerlerini hedef aldığına dair bir belirti yok. Yaralanan ABD askeri yok… Oradaki komutan İHA yarım km uzaktayken tedbiren ateş emri vermiş. Önceden ilan edilmiş alana girmişti. İletişim kanallarımız açık kalacak." dedi.