Ateşkes iddialarına hem İsrail'den hem de Hamas'tan yanıt geldi!

Ateşkes iddialarına hem İsrail'den hem de Hamas'tan yanıt geldi!
ABD, İsrail ve Mısır'ın ateşkes imzaladığı iddia edilmişti. Ortaya atılan ateşkes iddialarına hem İsrail'den hem de Hamas'tan yalanlama geldi. İsrail tarafından yapılan açıklamada "Şu anda ateşkes ve insani yardım olmayacak" ifadeleri kullanıldı. Hamas ise iddialara, “Bazı medya kuruluşlarının İsrail ve Batılı kaynaklara dayandırarak verdiği, ateşkes veya Refah Sınır Kapısı’nın açılması yönünde dolaşan haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde yanıt verdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları devam ederken bölgede binlerce kişi hayatını kaybetti. Çatışmaların 10. gününde ABD Başkanı  Joe Biden yaptığı açıklamada "İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi büyük hata olur. Ama girip Hizbullah ve Hamas gibi aşırılıkçıları yok etmesi gerekiyor" açıklamasını yapmıştı. 

ATEŞKES İDDİALARINA YANIT GELDİ 

Joe Biden'ın açıklamalarının ardından ardından ABD-İsrail-Mısır'ın Gazze'nin güneyinde ateşkes sağlandığı iddia edilmişti. Bahsi geçen ateşkes sağlandı iddialarına ise İsrail'den yalanlama geldi. Yapılan açıklamada "Şu anda ateşkes ve insani yardım olmayacak" dedi.  

HAMAS ATEŞKES İDDİALARINI YALANLADI 

Hamas’a ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, medyada yer alan ‘ateşkes’ ve Refah sınır kapısının açılması yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Hamas’a ait Telegram hesabından yapılan paylaşımda, “Bazı medya kuruluşlarının İsrail ve Batılı kaynaklara dayandırarak verdiği, ateşkes veya Refah Sınır Kapısı’nın açılması yönünde dolaşan haberlerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.