ABD bu skandalla çalkalanıyor! Gizli tutulan askerlerin yüzü deşifre oldu! Beyaz Saray paylaşımı anında sildi

ABD bu skandalla çalkalanıyor! Gizli tutulan askerlerin yüzü deşifre oldu! Beyaz Saray paylaşımı anında sildi
ABD Başkanı Biden'ın, İsrail'e desteği sürerken, ülke bir skandalla daha çalkalanıyor. Beyaz Saray'dan paylaşılan fotoğrafta gizli tutulan askerlerin yüzleri deşifre oldu. Paylaşım apar topar silindi.

Geçtiğimiz günlerde İsrail'e ziyarette bulunan ABD Başkanı Biden desteği ile dünya gündemine oturdu. Biden'ın İsrail'e tam desteği sürerken ABD skandal bir hata yaptı. Beyaz Saray, paylaştığı Biden fotoğrafında kimliği gizli tutulan elit askerlerini deşifre etti. Daha sonra ise paylaşım apar topar silindi. 

ASKERLERİN KİMLİĞİ YANLIŞLIKLA DEŞİFRE EDİLDİ

Biden yönetimi Perşembe günü, İsrail'İn Hamas tarafından alınan rehineleri bulup kurtarmasına yardım etmek için çalışan ABD'li elit askerin kimliklerini yanlışlıkla deşifre etti. Beyaz Saray, resmi Instagram hesabına, Biden'ın ordunun elit terörle mücadele biriminden bir askerin elini sıktığı fotoğraf yayınladı.

PAYLAŞIM ANINDA SİLİNDİ

Fotoğrafta Biden'ın selamladığı askerle birlikte diğer üç Delta Force savaşçısının yüzleri de net bir şekilde görüldü. Bir Beyaz Saray sözcüsü The Post'a verdiği demeçte, söz konusu fotoğrafın yaklaşık 1 saat yayında kaldığını itiraf etti. Sözcü, 'Bu dikkatimizi çeker çekmez fotoğrafı hemen sildik. Hatadan ve bunun yol açmış olabileceği sorunlardan dolayı üzgünüz' dedi.

ÜLKE GÜNDEMİNE OTURDU

Özel operatörlerin yüzleri ve isimleri, yakalanmaları halinde düşman tarafından teşhis edilmelerini önlemek amacıyla gizli tutuluyor. Beyaz Saray'ın imza attığı bu skandal ülkenin gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Sosyal medyada da viral olan fotoğrafın yayında olduğu süre boyunca binlerce beğeni aldığı ve on binlerce kişi tarafından görüldüğü açıklandı.