Üst düzey Hamas yetkilisi Ali Baraka'dan 'Aksa Tufanı' açıklaması; 2 yıl hazırlandık lider kadro bile bilmiyordu

Üst düzey Hamas yetkilisi Ali Baraka'dan 'Aksa Tufanı' açıklaması; 2 yıl hazırlandık lider kadro bile bilmiyordu
Aksa Tufanı kapsamında Hamas'ın Gazze Şeridi'nden İsrail'e binlerce roket fırlattığı operasyonu ile ilgili yeni gelişmeler gelme devam ediyor. Bir televizyon kanalına katılan " Üst düzey Hamas yetkilisi Ali Baraka; Aksa Tufanı operasyonun hazırlıkların 2 yıl öncesinden başlatıldığını belirtti. Yakın müttefik ve fraksiyonların da haberi olmadığını, lider kadroda da kısıtlı sayıda kişi planlardan haberdar olduğunu dile getiren Ali Baraka önemli açıklamalarda bulundu.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e karşı başlattğı Aksa Tufanı Operasyonuna 2 yıl hazırlandığı ortaya çıktı. Üst düzey Hamas yetkilisi Ali Baraka; "Aksa Tufanı için iki yıldır gizlice hazırlandık, yakın müttefik ve fraksiyonların da haberi yoktu, lider kadroda da kısıtlı sayıda kişi planlardan haberdardı. " dedi.

İsrail’i hazırlıksız yakalayan ve şoke eden saldırı, ülkenin istihbaratının büyük başarısızlığını temsil ediyor. 

İsrail'in sürekli ve düzenli olarak işgal politikalarına devam etmesi "Aksa Tufanı" harekatının ilk sebeplerinden birisidir. Aksa Tufanı Operasyonu nedeniyle Filistinlileri ve Hamas’ı tebrik eden islam ülkeleri, 2 yıl süren Aksa Tufanı hazırlıklarından habersiz olmaları dikkat çeken konular arasında yer aldı. 

Filistinli militan grup Hamas'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği son yılların en büyük saldırısında 700'den fazla kişi hayatını kaybetti. 

Hamas militanları, Cumartesi erken saatlerde binlerce roketin atıldığı saldırılar esnasında Gazze'den İsrail'e geçti, çok sayıda asker ve sivili esir aldı.

Hükümet yetkilileri en az 100 kişinin Hamas tarafından kaçırıldığını açıkladı.

"Aksa Tufanı" ismi verilen Hamas operasyonu sonrası İsrail ordusu “savaş durumu alarmı” ilan etti ve Gazze Şeridi'de saldırılar düzenledi. Gazzeli yetkililere göre, bu saldırılarda aralarında çocukların da olduğu 550 kişi öldü.

"İKİ YILDIR GİZLİCE HAZIRLANDIK"

Üst düzey Hamas yetkilisi Ali Baraka: 
▪️ İki yıldır gizlice hazırlandık, yakın müttefik ve fraksiyonların da haberi yoktu, lider kadroda da kısıtlı sayıda kişi planlardan haberdardı.
▪️Aksa Tufanı başladıktan yarım saat sonra Hizbullah ve İran'daki müttefiklerimiz gibi tüm Filistin direniş fraksiyonlarıyla temasa geçildi. 
▪️Türklere de haber verildi, onlarla üç saat sonra sabah 9'da bir görüşme yapıldı. Yani bizimle iletişime geçen herkesi bilgilendirdik.
▪️Ruslar bile mesaj gönderdiler, durumu sordular ve savaşın hedefleri hakkında bilgilendirildiler.
▪️Rusya bize sempati duyuyor, ABD’nin bu savaşa karışmasından yararlanıyor. Çünkü mevcut durum Ukrayna'daki savaşla ilgili olarak üzerindeki Amerikan baskısını hafifletiyor.
▪️Hamas Rusya'dan Kalaşnikoflar için yerel düzeyde mermi üretme lisansına sahip. 
▪️Herhangi bir takas anlaşması Avrupa ve ABD’deki Hamas tutsaklarını da içermelidir. Tutsaklar güvenli yerlerde tutuluyorlar.

İRAN, OPERASYONDAN HEBARDAR MIYDI?

Hamaney, Hamas'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği Aksa Tufanı Operasyonu'nun arkasında İran olduğu iddialarını yalanlayarak, "Rejim destekçileri ve işgalci rejimin (İsrail) kendisi ısrarla İran'ın bu operasyonun arkasında olduğunu söyleyip duruyor. Yanılıyorlar. Biz elbette Filistin'i ve mücadelelerini destekliyoruz. Bu operasyonu gerçekleştiren ve tasarlayan Filistinlileri alınlarından öpüyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz. Ama onların 'bu iş Filistinli olmayanlar tarafından yapılmıştır' demeleri Filistin milletini tanımadıkları içindir. Bu milleti hafife aldılar ve yanıldılar" şeklinde konuştu.