Sinemalarda izlenmedi 12 yıl sonra Netflix’te hit oldu! Zamana Karşı…

Sinemalarda izlenmedi 12 yıl sonra Netflix’te hit oldu! Zamana Karşı…
Başrollerini Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy’nin üstlendiği 2011 yapımı In Time (Zamana Karşı) Netflix’te 12 yıl sonra yayınlanınca izlenme rekorları kırdı.  Büyük sükse yapan filme ilgili vatandaşlar “Zamana karşı izler mi?, “Zamana karşı hangi platformda var?” “Zamana Karşı 2 var mı?” gibi soruların yanıtını aramaya başladı. Peki Zamana Karşı neyi anlatıyor, yıllar sonra neden bu kadar izlendi? İşte detaylar… 


Justin Timberlake'in 2011 yapımı filmi yayınlandığı tarihte beklenen izlenme oranına ulaşamamıştı. Eleştirmenlerden tam puan alamayan Zamana Karşı filmi Netflix'te yayına girince büyük şaşkınlık yarattı. Çünkü o dönem izlenmeye film hem dünyada hem de Türkiye’de Netflix’te en çok izlenenler arasına girdi. Yönetmen koltuğunda Andrew Niccol'un oturduğu Zamana Karşı,  5,7 milyon tekil izlenmeyle listede 3 numaraya yerleşti. 

Peki Netflix’in Zamana Karşı filme neden bu kadar izlendi? Zamana karşı filmi izlenir mi? İşte soruların yanıtları… 
2011 yapımı bilim kurgu filmi In Time (Zamana Karşı) 12 yıl sonra Netflix'te hit haline geldi. Andrew Niccol'un yönettiği, Justin Timberlake ve Amanda Seyfried'in başrollerini paylaştığı film, zenginlerin doğal olmayan bir şekilde uzun süre yaşayabildiği, yoksulların ise normal bir yaşam süresi için mücadele ettiği bir toplumu konu alıyor. In Time, 18-24 Eylül haftasında Netflix'in En İyi 10 İngilizce filmi listesinde 3. sırada yer aldı. Film aynı tarihlerde Türkiye'de de Netflix'te en çok izlenen 2. film oldu.
Zamana karşı filminin konusu ne, neyi anlatıyor? 
Peki, Zamana Karşı filminin konusu ne? Zamana Karşı insanların 25 yaşından sonra yaşlanmadığı bir dünyada geçiyor. Bu noktada zaman para birimi olarak kullanılıyor ve insanlar hayatlarının geri kalan yıllarını harcıyor ya da kazanıyor. Yani zenginler doğal olmayan bir şekilde uzun yaşarken, yoksullar genellikle 30'lu yaşlarının ötesini göremiyor. Netflix filmin tanıtımında şu ifadelere yer verdi:  İşlemediği bir cinayetle suçlanan bir adam yaşlanmanın 25 yaşında durduğu ve sadece fazladan zaman alabilenlerin uzun süre yaşadığı bir gelecekte hayatta kalma mücadelesi verir.
Zamana Karşı neden popüler oldu? 
Zamana Karşı'nın Netflix listelerinde bir anda izlenme rekoru kırmasının nedenleri merak ediliyor. Bunlardan birisi de filmin oyuncu kadrosu olarak değerlendiriliyor. Filmde yer alan isimler arasında Troller filmi için yazdığı "Can't Stop the Feeling!" şarkısıyla Oscar'a aday gösterilen Timberlake de var. Filmde yer alan bir diğer isim Seyfried de aradan geçen yıllarda büyük başarılar elde etti. David Fincher'ın Mank filmiyle 2021 Oscar adaylığının ardından The Dropout filmindeki Elizabeth Holmes rolüyle Emmy ödülünü kazandı. Oppenheimer'ın yıldızı Cillian Murphy filmde yer alan bir diğer isim.