Brüksel'de terör alarmı: 2 kişi öldü! Belçika - İsveç maçı yarıda kaldı!

Brüksel'de terör alarmı: 2 kişi öldü! Belçika - İsveç maçı yarıda kaldı!
Belçika'nın Başkenti olan Brüksel'de dün akşam saatlerinde bir kişinin açtığı ateş sonucu 2 İsveçli vatandaş hayatını kaybetti. Ülkede güvenlik önlemleri yükseltilirken Belçika ile İsveç arasında oynanan Euro 2024 Eleme maçı saldırı nedeniyle ertelendi.

Belçika'nın başkenti olan Brüksel dün akşam saatlerinde terör saldırısı ile sarsıldı. Euro 2024'in oynandığı bölgede 2 İsveçli vatandaş hayatını kaybetti. Bölgede üst düzey güvenlik önlemleri alınırken Belçika - İsveç maçı yarıda kaldı. 

Yerel basından alınan bilgiye göre, dün yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.  Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

cWNlmmdWjUmIHVR_56rB_g

2 İSVEÇLİ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi.

Kral Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede gerçekleştirilen saldırıda, kaç kişinin yaralandığına ilişkin bilgiye ise henüz ulaşılamadı.

Öte yandan saldırının gerçekleştirildiği bölgedeki dükkanların kapatıldığı ve terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi.Kentin hemen her yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde incelemeler yapıldı.

Savcılıktan ise bir açıklama yapılmazken, zanlının halen yakalanmadığı öğrenildi.

Belçika Başbakanı Alexander de Croo, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısı yaptı.  

4bVTAv-5sUS4WU_o0QF0iQ

SALDIRGAN DAEŞ ÜYESİ OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Saldırgan olaydan sonra, bir video çekti. DAEŞ üyesi olduğunu itiraf etti. 

Saldırganın Tunus kökenliği olduğu ve 2019 yılında İtalya üzerinden Belçika'ya gelerek siyasi sığınma talebinde bulunduğu öğrenildi.

Belçika Federal Savcısı, olayın İsrail-Hamas arasındaki çatışmayla bağlantısının olmadığını aktardı.

Ancak İsveç'te Kur-an'ı Kerim'e yönelik eylemlerin saldırının nedeni olabileceği üzerinde duruluyor. 

cWNlmmdWjUmIHVR_56rB_g